Van Cliburn zongoraverseny meghallgatások a Zeneakadémián

Kategóriák: Verseny.

Van Cliburn Zongoraverseny egy olyan világhírű zenei verseny, melyet minden évben a texasi Fort Worthben rendeznek meg a híres amerikai zongorista, Harvey L. Van Cliburn Jr. (1934-2013) emlékére.

A Jeunesses Musicales Hungary
 szervezésében az idei budapesti meghallgatásnak a Zeneakadémia adott otthont. A zsűri 5 tagja:  Dmitri Alexeev (RU), Michel Beroff (FR), Janina Fialkowska (PL/CAN), James Parker (CAN) és Pamela Mia Paul (US) 15 versenyzőt hallgatott meg a 3 nap alatt (január 13-15). A versenyzők a világ minden tájáról érkeztek, Norvégiától Dél-Koreáig, Ausztriától Oroszországig. Néhányan már jó ismerősként, barátként köszöntötték egymást, vagy éppen a zsűritagokat, hiszen mindannyian valamelyik híres európai zeneakadémián tanulnak és bár picit idegesek voltak ilyen jól összeválogatott és ilyen kemény zsűri előtt játszani, mindannyiukat elkápráztatta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épületének szépsége és a Jeunesses Musicales Hungary profi szervezése.

A verseny döntője Fort Worthben lesz, Texas megyében az USÁ-ban, 2017. június 7 és 10 között. A nyerteseket a 2017. június 10-én este 7-kor megrendezendő gálán díjazzák majd.