Serkenj fel! Indul a Kodály-vetélkedő

Kategóriák: Verseny.

Serkenj fel! című Kodály-vetélkedő egy tizenéveseknek szóló online verseny, mely változatos feladatokon és izgalmas megmérettetéseken keresztül hozza közelebb Kodály Zoltán pályáját és zenéjét a fiatalokhoz.

A versenyt a Magyar Kodály Társaság megbízásából a Jeunesses Musicales Hungary Egyesület és a Papagenoszervezi, szakmai partnerünk a Bartók Rádió.

Kik jelentkezhetnek?

A vetélkedőre háromfős csapatok regisztrálhatnak. A részvételnek nem feltétele, hogy ugyanabba az osztályba vagy iskolába járjatok, a lényeg, hogy végig egy csapatként játsszatok. 20 év alattiak jelentkezését várjuk – határon innen és túl.

Mi vár rám, ha indulok a vetélkedőn?

A verseny során öt online fordulóban mutathatjátok meg tudásotokat 2018. január 12. és február 11. között. Tesztjellegű kérdésekre készüljetek, ahol nemcsak a megszerzett ismereteitekre, de némi ügyességre és gyorsaságra is szükségetek lesz. Az online fordulók minden héten péntek dél és vasárnap éjfél között érhetők majd el a serkenjfel.papageno.huhonlapon, ezen belül ti döntitek el, mikor töltitek ki a kérdéssort. Az online fordulókat követően a legjobb hat csapat 2018. március elején élő döntőben mérkőzik meg egymással.

Miért éri meg játszanom?

A vetélkedő izgalmai és a csapatmunka élménye mellett nem hiányozhatnak a versenyről a tárgyi jutalmak sem: a legjobbakat számos értékes nyeremény várja, többek közt a Magyar Kodály Társaság, a Hagyományok Háza,a Müpa, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Kodály Társaság jóvoltából.

Meddig és hogyan jelentkezhetek?

Csapatoddal 2018. január 10-e éjfélig jelentkezhetsz a serkenjfel.papageno.hu oldalon. A sikeres regisztrációról e-mailben kaptok visszaigazolást.

Hol lehet követni az eseményeket?

Az online fordulók lebonyolítása és eredményhirdetése a honlapon történik, minden más információt a vetélkedő Facebook-oldalán és blogján találsz. Kövess minket a Serkenj fel – Kodály-vetélkedő Facebook-oldalon!

Hogyan tudok felkészülni?

Minden, a felkészüléshez szükséges anyagot összegyűjtöttünk neked. Az olvasni-, nézni- és hallgatnivalókat bejelentkezést követően, a honlapon találod, Eősze László Kodály életének krónikája című könyvét pedig a jelentkezés után postán juttatjuk el a csapatodnak.

Kinek tehetem fel a kérdéseimet?

Serkenj fel! csapata e-mailben tájékoztatja a versenyzőket az aktuális fordulókkal kapcsolatos részletekről. Kérdéseidet erre a címre ([email protected]) vagy a vetélkedő Facebook-oldalára várjuk. Utóbbin sok érdekes és fontos információt osztunk majd meg, ezért mindenképp érdemes követned az oldalt.