Nem félünk a kortárstól!

Kategóriák: Uncategorized @hu.
Translation Priorities: Optional.

Novotny Anna Nem félünk a kortárstól! címmel indított rendhagyó videósorozatot a Jeunesses Musicales Hungary oldalán és a Papagenón, mert hiszen valljuk be, a kortárs jelzőt övezi egyfajta furcsa távolságtartás, már-már misztikum, értetlenkedés. Tényleg van ebben valami felfoghatatlan, vagy csak a gátlásainkat nem tudjuk levetkőzni? Többek között erre a kérdésre keresik a választ Novotny Anna és művész vendégei.

Február 6. – 20:00 – Mesén innen és túl

A sorozat negyedik, Mesén innen és túl című epizódjában Dobszay-Meskó Ilona zeneszerző, Bujtor Balázs hegedűművész és Varga Zoltán Mihály ütőhangszeres művész lesznek a vendégek, Dobszay-Meskó Ilona és Tarr Ferenc Rigócsőr király című művéből hangzanak majd el részletek.

***

Január 30. – 20:30 – Tihanyi László és Klenyán Csaba

A harmadik adás a “Klasszikus kortársak” címet viseli, melynek vendége Tihanyi László zeneszerző és Klenyán Csaba klarinétművész lesz. A beszélgetés során Novotny Anna és partnerei Tihanyi László Schattenlos című darabját is elemezik majd.

***

Január 20. – 20:30 – Gyöngyösi Levente és Sáfár Orsolya

A második adásban Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című crossover zenés színpadi darabja került a középpontba, amit magával a szerzővel és Sáfár Orsolya énekesnővel boncolgattak.

***


Az első adás vendége Bella Máté zeneszerző és Lukács Miklós cimbalomművész voltak.

Bella Máté Sounds of Generation Y Part II című nagyzenekarra és cimbalomra írt műve úgy emeli be a mai könnyűzene elemeit a komolyzene hangzásvilágába, ahogyan azt Bartók Béla és Kodály Zoltán tette a népzenével.

A zenekari hangszerelésben a puha effektusoktól az egész koncerttermet betöltő nagyszabású akkordtömbökig, a hangszínskála minden árnyalata megszólal. A cimbalomszóló Lukács Miklós kivételes adottságait kihasználva mutatja meg, hogyan tud illeszkedi a hangszer egy friss, mai zenei nyelvezetbe is.

A sorozat támogatója az: