Mocskonyi Dömötör képviseli Magyarországot az Imagine nemzetközi döntőjében

Kategóriák: Imagine.
Translation Priorities: Optional.

Első alkalommal vehet részt magyar művész az Imagine Music Experience nemzetközi döntőjén és az ehhez kapcsolódó zenei workshopokon. A zsűri döntése alapján Mocskonyi Dömötör (Dörgő) énekes-dalszerző versenyezhet a brüsszeli döntőben.

Az Imagine Music Experience a Jeunesses Musicales International kezdeményezése. Célja a fiatal, 13-21 éves művészek zenei karrierjének támogatása nemzetközi tapasztalatszerzés és kapcsolatépítés útján. A programban idén első alkalommal a JM Hungary is részt vesz, így ebben az évben egy fiatal magyar tehetség is bemutatkozhat a nemzetközi döntőben, amelyet szeptember 30-án rendeznek Brüsszel egyik legrangosabb koncerttermében, a Bozarban.

A zenei szakemberekből álló hazai zsűri döntése alapján a 20 éves Mocskonyi Dömötör (Dörgő) énekes-dalszerző vehet részt a brüsszeli szakmai programon, megismerkedhet és együtt zenélhet a többi döntőssel és versenyezhet az Imagine fődíjáért.

Dömötör 15-16 éves kora óta ír saját dalokat, fellépett többek között az EllátóHáz és a Szimpla Kert színpadán, valamint a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztiválon. 2019-ben a Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon kiemelkedő zenei tehetségéért Újfalusi Gábor-díjat vehetett át. Dalait saját bevallása szerint az őszinteség és a kísérletezés jellemzi.

A zsűri tagjai voltak:

  • Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye)
  • Süli András (Campus Fesztivál)
  • Pécsi-Szabó Dénes (Up Music Management Budapest)

Kiemelt kép: Mocskonyi Dömötör