Megtartották az első Classical ME konferenciát

Kategóriák: Classical Me.
Translation Priorities: Optional.

Temesváron tartották az első Classical ME konferenciát, ahol a romániai komolyzenei szektor képviselői mellett magyar, spanyol és ciprusi szakértők előadásait hallhatták a résztvevők.

2022. október 29. és 31. között első alkalommal rendezte meg a Tribul Artistic a Classical ME nemzetközi komolyzenei konferenciát. A temesvári esemény három napja alatt kerekasztal-beszélgetéseket és előadásokat hallhattak a résztvevők többek között a közönségfejlesztésről, a zenészek mentális egészségének megőrzéséről, valamint a komolyzenei szektor különböző aktuális kihívásairól.

A konferencia előadói között román, spanyol és ciprusi szakemberek mellett három magyar szakértő is volt:

Mihályfy Júlia, a Pro Progressione projektmenedzsere a kulturális szervezetek számára elérhető európai uniós támogatások rendszerét mutatta be;

Dr. Szabó Orsolya, a Zsolya Communication alapítójának, a Focus on You szakértőjének előadása a közösségi médiáról, mint a közönségfejlesztés eszközéről szólt;

Zsoldos Dávid, a Papageno alapító igazgatója pedig a nemzetközi komolyzenei együttműködésekről beszélt az érdeklődőknek.  

A konferencia a Classical ME projekt keretében jött létre, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával. A projekt koordinátora a temesvári székhelyű Tribul Artistic, partnerei a ciprusi EPCR és a Jeunesses Musicales Hungary.