Már lehet jelentkezni az ETHNO Hungary nép- és világzenei táborba

Kategóriák: Ethno.

Translation Priorities: Optional.

Április 21. és május 1. között idén 2. alkalommal rendezik meg a nemzetközi ETHNO HUNGARY nép- és világzenei tábort 18-30 éves zenészeknek a Balatonnál. A bő egyhetes programon multikulturális társaság, egyedülálló zenetanulási módszer, értékes barátságok és végtelen mennyiségű ZENE várják a résztvevőket!

Az ETHNO táborok különlegessége, hogy – a megszokottól eltérően – a fiatal zenészek itt saját maguk tanítják meg egymásnak népük illetve kultúrájuk egy-egy jellegzetes dalát, hallás után. A dalok meghangszerelése után összeáll egy teljes koncertprogram, melyet a tábor végére profi csapattá összekovácsolódott zenekar több helyszínen is bemutat. Mindebben tapasztalt zenei mentorok segítenek, akik gondoskodnak arról, hogy az eltérő tudásszintű zenészek egyenlően ki tudják venni a részüket a közös tanulási folyamatból.

A napközbeni hangszeres és énekes workshopokat, zenekari próbákat esténként interkulturális programok követik (pl. népek táncháza, magyar népzenei bemutató), a lazításra pedig a csodás balatoni környezet kínál számtalan lehetőséget (biciklitúra, kirándulás). Késő estétől általában hajnalig tartó szabad örömzenélések, jam session-ök zárják a napot.

Jelentkezési határidő: március 10. Részletes információ és az online jelentkezési link ide kattintva érhető el. 

A tábor helyszíne a tóparttól sétatávolságra lévő Babel Camp művészeti alkotóbázis Balatonbogláron, ahol inspiráló környezet, kényelmes szálláshelyek és teljes ellátás várja a zenészeket.

Amatőrök és profik egyaránt jelentkezhetnek, csupán nyitottság szükség es hozzá! A jelentkezők közül a 25 résztvevőt a mentorok választják ki, törekedve a lehető legnagyobb diverzitásra. Habár a tábor angol nyelven zajlik, legfőbb nyelve mégis a ZENE, ami átível minden nyelvi akadályon!

Az ETHNO egy globális zenei mozgalom, mely több mint 30 évvel ezelőtt indult el Svédországból és mára a világ 6 kontinensének 40 országában jelen van. Hazánkban 2022-ben indult útjára, a Babel Camp és a Jeunesses Musicales Hungary szervezésében. A tavalyi fantasztikus hangulatú tábor és koncertek hatalmas sikert arattak mind a magyar, mind a 14 országból érkezett külföldi résztvevő, valamint a közönség körében is. A zárókoncertet az A38 hajón a Petőfi TV rögzítette és adta le.

A globális ETHNO program értékrendjének megfelelően az ETHNO HUNGARY az egymás iránti nyitottságot, tiszteletet és elfogadást hirdeti, a különböző népek és kultúrák közötti párbeszédet és mélyebb megértést segíti elő. A részvétel szakmai téren is kivételes lehetőséget nyújt: megerősíti a muzsikusok saját zenei örökségük iránti elköteleződését, megismerteti őket más zenekultúrákkal, tágítja a hangszeres technikai és dalszerzési eszköztárukat. A résztvevők között értékes szakmai kapcsolatok, jövőbeli zenei együttműködések alakulnak, a program hírét viszi a magyar népzenének a világban.

Minden zenész garantáltan egy életre szóló élménnyel tér haza – és aki egyszer rászokik az ETHNO táborok ízére, nem tud vele leállni!

Nézd meg a 2022-es ETHNO HUNGARY tábor videóját, az A38 KONCERT FELVÉTELÉT, és JELENTKEZZ március 10-ig!

Hírek, beszámolók, közösség: FB EthnoHungary, IG @ethnohungary

A programot a Halmos Béla Programiroda és a Petőfi Media Group támogatja.