Classical ME – Temesvári képzésre és konferenciára várják pályakezdő zeneművészek jelentkezését

Kategóriák: Classical Me és Kurzus.
Translation Priorities: Optional.

Zenei karrierjük elején álló művészeknek hirdet pályázatot a Classical ME projekt koordinátora, a romániai tribul artistic. A sikeres jelentkezők részt vehetnek a Classical ME egyhetes temesvári képzésén és konferenciáján.

Classical ME projekt célja a komolyzenei szektor megújítása, valamint az új képességek és a napjainkban hasznos tudás elsajátítására nyitott zenészek európai hálózatának létrehozása és szakmai fejlődésük elősegítése.

Az Erasmus+ program támogatásával létrejött együttműködés magyar partnere a JM Hungary, így a projekt során magyar zenészek is lehetőséget kapnak a projekt eseményeiben való részvételre.

2023. október 31. és november 7. között kerül sor a második nemzetközi workshopra a romániai Temesváron, ahova a Classical ME mindhárom partnerországából, így Magyarországról is hat zenészt várnak. A kiválasztott jelentkezők utazási költségeit, valamint szállását és ellátását a szervezők biztosítják.

A sikeres pályázók november 1-3. között előadásokon és workshopokon mélyíthetik el a karrierjük fejlesztése során hasznos képességeket a trénerek – Ágoston László, Georgiana Teohari Vidican és Adam Jeanes – segítségével. Ezt követően, november 4-6. között a Classical Me Summit résztvevőjeként többek között az interjúkészítésben és a cikkírásban is kipróbálhatják magukat.

A jelentkezés feltételei:

  • Hangszeres zene vagy zeneelmélet területén szerzett végzettség vagy komolyzenei tapasztalat
  • Gördülékeny angol nyelvtudás szóban és írásban
  • Más zenészek megismerésére és együttműködések kialakítására való nyitottság

További információ, valamint a jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

A jelentkezés határideje: 2023. október 10.