Elindult a jelentkezés az idei Ethno Hungary táborba

Kategóriák: Ethno.
Translation Priorities: Optional.

Az elmúlt két év nagy sikere után idén harmadik alkalommal is megrendezik a nemzetközi ETHNO HUNGARY népzenei és világzenei tábort a Balatonnál. A jelentkezéseket március 25-ig várják a szervezők.

18 és 30 év közötti zenészek jelentkezhetnek az idén 3. alkalommal megrendezésre kerülő ETHNO HUNGARY táborba, ahol a nagyvilág különböző országaiból érkező, amatőr és profi zenészek találkoznak, hogy megismerkedjenek egymás népének jellegzetes zenéjével és más kulturális értékeivel. 

Az ETHNO-pedagógia alapján a résztvevő muzsikusok saját maguk tanítják meg egymásnak az otthonról hozott dalokat, s így másfajta zenei készségeket gyakorolhatnak a megszokott – tanárral, kottával zajló – zenetanulási formához képest. Az ily módon mindössze egy hét alatt elsajátított, majd teljes zenekarra meghangszerelt dalokból izgalmas koncertműsor születik, melyet a tábor végén két alkalommal visz színpadra az alkalmi zenekar.

A táborban a napközbeni workshopokat és próbákat esténként interkulturális programok követik, majd hajnalig tartó szabad örömzenéléssel zárul a nap. A program helyszíne a balatonboglári Babel Camp művészeti alkotóbázis, ahol a kényelmes körülmények és a profi felszereltség egyaránt szolgálják az intenzív munkát és a pihentető kikapcsolódást. 

A jelentkezők közül a 25 résztvevőt képzett zenei mentorok választják ki, a lehető legnagyobb diverzitást szem előtt tartva. Szintén a mentorok azok, akik a teljes zenetanulási folyamatot facilitálják, hogy zenetudásától függetlenül minden résztvevő a legjobbat hozhassa ki magából. Bármilyen hangszerrel illetve énekesként is lehet jelentkezni, a feltétel a népzene iránti érdeklődés és a kulturális nyitottság. Alapszintű angol nyelvtudás elegendő a részvételhez, hiszen az elsődleges kommunikációs csatorna itt a zene.

 

Az elmúlt két évben hatalmas sikert arattak az ETHNO HUNGARY koncertjei: tavalyelőtt az A38-on, tavaly pedig a Lóvasúton lépett fel a nagyjából húsztagú zenekar. Az idei tábor zárókoncertjéről annyit már elárultak a szervezők, hogy egy ismert ethno-pop banda előzenekaraként, egy belvárosi klubban fognak hatalmas bulit csapni a zenészek május 18-án.

A mára 40 országban jelen lévő ETHNO a Jeunesses Musicales International szervezet legnépszerűbb programja, mely hazánkban 2022-ben indult útjára a Babel Camp és a Jeunesses Musicales Hungary szervezésében. 2024-re már több külföldi ETHNO tábort is meghirdettek, melyekről a program honlapján lehet tájékozódni. A Mobility támogatás segítségével pedig anyagi hozzájárulásra is pályázhatnak az első külföldi részvételüket tervező zenészek.

 

Az ETHNO HUNGARY táborról részletes információ és jelentkezési link ide kattintva érhető el.

Jelentkezési határidő: március 25.!

Az ETHNO HUNGARY-t a főbb közösségi oldalakon lehet követni. Kedvcsináló videó a táborhoz ide kattintva érhető el!