enCore Classical – Ismét workshopot hirdet a JMI

Kategóriák: EnCORE Classical.
Translation Priorities: Optional.

Az enCORE Classical 2024 egy nemzetközi program fiatal zenészek számára, amely a klasszikus zene új útjait kutatja és a résztvevőket olyan készségekkel ruházza fel, amelyekkel a szakmai jövőjükkel szembenézhetnek. Az enCORE Classical ezen kiadásában az új előadásmódokra és arra összpontosítunk, hogy mit jelent a saját közönség kiépítése a modern időkben. A világ minden tájáról érkező 30 fiatal zenésznek kínálunk lehetőséget arra, hogy egy magával ragadó nemzetközi képzésen keresztül katalizálják karrierjüket, amelyre június 26. és 30. között kerül sor Budapesten, Magyarországon.

A 18 és 30 év közötti résztvevők 3 teljes napon keresztül az önismeret, az együttműködés és a művészi felfedezés útjára indulnak. A résztvevők iparági szakértők vezetésével elmélyednek az innovatív koncertélmények létrehozásának művészetében, elsajátítják a közönség bevonásának és a közönség elérésének technikáit, valamint hatékony marketing- és kommunikációs stratégiákat dolgoznak ki.

Az enCORE Classical 2024-re a résztvevőknek 1-2 darabot kell magukkal hozniuk, amelyeken dolgozhatnak: jelentkezhetnek szólistaként vagy legfeljebb négyfős együttesként. A képzés során a darab(ok) műhelymunkája során új formátumokat és ötleteket fedeztek fel nemzetközi producereink irányításával, akik segítenek új gondolkodási és létezési módok felfedezésében.

Az enCORE Classical nem csak a zenéről szól – hanem az emberekről is. A résztvevőknek lehetőségük lesz arra, hogy a világ minden tájáról érkező zenésztársakkal kapcsolatot teremtsenek, és olyan barátságokat és hálózatokat építsenek, amelyek átlépik a határokat.

Az enCORE Classical 2024-re 2024. május 20-ig lehet jelentkezni. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy részese legyél ennek az igazán átformáló élménynek, és alakítsd a klasszikus zene jövőjét.

Részvételi követelmények:
– Életkor: 18 és 30 év között.
– Jelentkezhetsz szólistaként vagy együttesként (max. 4 fő).
– Előadás: Egy vagy több darab, összesen legfeljebb 8 perc időtartamban.
– Nyelv: Az előadások angol nyelven zajlanak, ezért a nyelvtudásodnak jónak kell lennie.
– Profil: Klasszikusan képzett zenészek, akik hivatásos karriert fontolgatnak.
– Elérhetőség: A rendezvény előtt legalább 1 digitális előkészítő foglalkozásra rendelkezésre kell állnia.

Ár és feltételek:
Részvételi díj: 250 €
Tartalmazza a 3 éjszakai szállást és étkezést. A résztvevők saját maguk gondoskodnak a vízumról, biztosításról és a hangszerbiztosításról (ahol szükséges).

Ösztöndíjak:
Korlátozott számú ösztöndíj áll rendelkezésre, amely utazási költségtérítést biztosít (európaiaknak legfeljebb 250 €, külföldieknek legfeljebb 500 €), és fedezi a szállással, étkezéssel és részvétellel kapcsolatos valamennyi költséget. Ha ösztöndíjra kíván pályázni, kérjük, jelezze ezt a jelentkezési lapon.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázóknak legkésőbb május 20-án, közép-európai idő szerint 23:59-ig kell jelentkezniük online az alábbi űrlapon keresztül: https://mubazar.com/en/opportunity/encore-2024-call-for-musicians/apply

A pályázóknak a következő információkat kell megadniuk:
– Motivációs levél angol nyelven (max. 1 oldal), amely a következőket tartalmazza
– klasszikus zenei háttér
– Miért szeretne részt venni az enCORE 2024-en?
– A darabok, amelyeket elő kíván adni/előadni
– Rövid videófelvétel az előadásodról