“Spotlight on Music” – zenei újságírás workshop Temesváron

Kategóriák: Uncategorized @hu.
Translation Priorities: Optional.

Ha újságíró, leendő újságíró vagy zenei szakos hallgató vagy, aki szeret írni, és szeretne elmélyültebb képzést kapni a terület három szakemberétől, akkor ez a felhívás neked szól!

Örömmel jelentjük be, hogy megnyitottuk a jelentkezést egyhetes kreatív workshopunkra, amely augusztus 30. és szeptember 5. között 2024 Temesváron kerül megrendezésre az Erasmus+ programon keresztül.

Az idei program középpontjában az áll, hogy átfogó betekintést nyújtson a szerkesztő szerepébe a kulturális szektorban, emellett lehetőséget biztosít a 10 romániai résztvevő egyikének arra is , hogy egy komolyzenei kiadványnál egy rugalmas írói állással indítsa be karrierjét.

JELENTKEZZ MOST, HA:

  • 18 és 35 év közötti vagy;
  • Romániából (a Temesváron kívülről érkezők számára fedezzük az étkezést és a tömegközlekedést) vagy Magyarországról (fedezzük a szállítást, étkezést és szállást) származol;
  • Zenei vagy újságíró szakos hallgató vagy (leendő);
  • Szenvedélyesen szereted a zenét, az írást, az újságírást, vagy a teljes csomagot; 
  • Írhatsz egy minimum egyoldalas motivációs levelet, amiben kifejted, hogy miért lenne nagy lehetőség számodra a képzés, az említett íráskészséged maximális felhasználásával; 
  • Rendelkezel frissített önéletrajzzal angol nyelven, európai formátumban;
  • Angolul közép- vagy felsőfokú szinten beszélsz és írsz.

TANULNI FOGSZ:

  • Kulturális újságírást – előadó: Zsoldos Dávid, a Papageno és a Klasszik Rádió alapítója, az ICMA zsűritagja
  • Kreatív írást – előadó: Serhan Bali, a török Andante magazin alapítója, sokéves rádiós és televíziós tapasztalattal, az ICMA zsűritagja
  • Kulturális marketinget – előadó: Egri Gábor, korábban a Müpa  értékesítési és marketingigazgatója, jelenleg a Haydneum tanácsadója

Minden képzési nap 6 órás lesz, szünetekkel együtt. A foglalkozások alatt saját laptop használata szükséges. A felhívást követően 10 román és 5 magyar résztvevőt választanak ki.

_ _ _ _

REGISZTRÁCIÓ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBik-1TDmoOgJFObYIF1cTwtpKU-Qhry491hYL7F77YpCt2A/viewform
REGISZTRÁLÁSI HATÁRIDŐ: augusztus 16.
KAPCSOLATFELVÉTEL AZ EREDMÉNYES PÁLYÁZÓKKAL: augusztus 21.

A felhívással kapcsolatos bármilyen kérdés esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot itt: [email protected].
_ _ _

A „Spotlight on Music – Újságírás a zenei ágazat számára” című felhívásról:
A zeneipar dinamikus világában folyamatosan új művészek jelennek meg, és a trendek gyorsan fejlődnek. A zenei újságírás kulcsfontosságú szerepet játszik a narratívák alakításában, a közvélemény befolyásolásában, és értékes betekintést nyújt a rajongók és az iparág szakemberei számára egyaránt. A zenei újságírók történetmesélőként, kritikusként és kurátorként szolgálnak az iparágban, hidat képezve a művészek és a közönség között.
Azt a narratívát követve, hogy egyre kevesebb szakember követi a zenei újságírás útját, ez a képzés célja, hogy tehetséges és szenvedélyes fiatalokat képezzen ki a területen, és új szakmai perspektívákat kínáljon nekik.

Partnerek: Jeunesses Musicales Hungary, Scena Muzicală

Az Erasmus+ program által finanszírozott projekt.