Ifjúsági Világkórus nyári turnéja 2017

Kategóriák: Kórus és Turné.

Az Ifjúsági Világkórus színvonalas, nemzetközi zenepedagógiai-társadalmi projekt, amely minden évben 17–26 év közötti, tehetséges, fiatal énekeseket szervez kórusba a világ minden tájáról.

A 2017-es nyári turnét Pécs város, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., valamint az EUROPA CANTAT-ot követően az irodáját Pécsre áthelyező Közép-kelet-európai Kórusközpont pályázta meg és nyerte el.
Egy közel tíznapos pécsi próbaidőszakot követően az Ifjúsági Világkórus július 13-án, a Kodály Központban kezdi meg koncertturnéját, majd mintegy 8–10 koncertet ad Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában Ken Wakia (Kenya) és Pad Zoltán (Magyarország) nemzetközileg is elismert karnagyok vezetésével.

Az UNESCO “Artist for Peace” díjjal is kitüntetett kórusban az 1989-es alapítás óta megszervezett mintegy 35 turné során több mint 1000 énekes kapott lehetőséget 65 országból, akik összesen 46 világhírű karnaggyal dolgozhattak több mint húsz CD- és DVD-felvételt publikálva.
A fiatal, etnikailag és kulturálisan is sokszínű csapat az évek során bejárta az egész világot és több mint 50 országban közel 300 sikeres koncertet adott.
A pécsi koncert repertoárját klasszikus és kortárs művek, valamint afrikai gospel, spirituálé, világzenei és népzenei átiratok alkotják, amelyeket a 33 országból származó 55 énekes szólaltat meg.

Az egész éves előkészítést, a logisztikai és művészeti szervezést a turnét szervező partner ZsÖK NKft. és az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat Közép-kelet-európai Központja végzi, a projektet támogatja az EMMI és Pécs MJV Önkormányzata.

Szervező partner: ECA-EC Közép-kelet-európai Kórusközpont